Články

(O) svetový deň srdca v uliciach Čadce

Publikované 10. októbra 2023

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila 29. september ako Svetový deň srdca. Choroby srdca a ciev patria celosvetovo k najzávažnejším príčinám pracovnej neschopnosti a tvoria tiež najväčší podiel hospitalizácií a úmrtí na svete.

Vo väčšine prípadov sa dá týmto ochoreniam predchádzať, a to ovplyvňovaním rizikových faktorov, akými sú najmä fajčenie, nezdravé stravovanie a nedostatok pohybu.

SZŠ sv. Františka z Assisi v spolupráci RÚVZ a Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a s podporou partnerov pripravili pre verejnosť možnosť bezplatného merania krvného tlaku a glykémie. Hlavnou myšlienkou bolo šíriť osvetu o prevencii vzniku srdcovocievnych ochorení.

Zároveň sa tešíme, že počas aktivity nás navštívilo na stanoviskách viac ako 250 ľudí. Pri výskyte patologických hodnôt krvného tlaku a glykémie tím zdravotníkov poskytol informácie k eliminácii rizikových faktorov.

Ďakujeme, že sme mohli projekt zrealizovať za pomoci partnerov RÚVZ, Všeobecná zdravotná poisťovňa, Slovenská nadácia srdca, Mesto Čadca, Tilia zdravotnícke potreby.

Mgr. Jana Krčmáriková, PhDr. Katarína Koniarová

Aj vďaka Vašim 2% sa môže srdce usmievať. Ďakujeme.
Darujte 2%
viac info